Μήνυμα

Τα πάντα νέα, για πάντα νέος!

«Και είπεν ο καθήμενος επί του θρόνου, ιδού κάμνω νέα τα πάντα.
Και λέγει προς εμε, Γράψον, διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί…»
Αποκάλυψις Ιωάννου κα:5.

Μέσα στις δυσκολίες και τα χαλάσματα της ζωής σου, υπάρχει μια φωνή που μπορεί να τα ανατρέψει όλα και να κάνει τη διαφορά.
Δεν είναι μια τυχαία φωνή, δεν είναι μια ανθρώπινη φωνή. Είναι η φωνή του ίδιου του Θεού. Οι λόγοι του Θεού είναι πάντοτε πιστοί και αληθινοί για αυτό και είναι άξιοι εμπιστοσύνης!

Ο Χριστός κάθεται στον θρόνο Του και προμηνύει ότι κάνει τα πάντα νέα, τα πάντα όμως! Τη ζωή σου, το περιβάλλον σου, τον κόσμο όλο. Αυτή τη νέα ζωή είναι που περιμένουμε σαν παιδιά του Θεού, όπου στην αιωνιότητα τα πάντα θα είναι νέα.

Τώρα μπορεί να πονάς, μπορεί να είσαι σε θλίψη, τώρα μπορεί να δυσκολεύεσαι και να στερείσαι. Μπορεί να σε πολεμάνε, να αδικείσαι, μπορεί ακόμα και να απογοητεύεσαι. Τώρα πολλά μπορεί να περνάς, είτε θετικά, είτε αρνητικά, τώρα πολλά μπορεί να σου στερούν τη χαρά και την ελπίδα των λόγων αυτών του Χριστού…
Τώρα. Για λίγο ακόμα όμως, γιατί σύντομα τα λόγια του Χριστού θα εκπληρωθούν, όχι γενικά και αόριστα, αλλά (και) σε εσένα προσωπικά.

Μην αφήσεις το πρόβλημα του παρόντος να σου κρύψει την ελπίδα του μέλλοντος.
Μην αφήσεις τις φωνές που ακούγονται να σου στερήσουν αυτά που δεν βλέπονται.
Μην αφήσεις τα δάκρυα των ματιών σου να μειώσουν τη χαρά των χειλιών σου.
Δεν συγκρίνονται τα παλιά τα πολλά, όσα κι αν είναι, με τα νέα τα πάντα!

Αν μπορούσαμε να κατανοήσουμε ότι τα νέα που έχει ετοιμάσει ο Χριστός για εμάς δεν μπορούν σε τίποτα να συγκριθούν με το παρελθόν και το παρόν μας θα βλέπαμε τη ζωή μας με άλλο μάτι.
Αν μπορούσαμε να εμπιστευτούμε και τα πιστέψουμε πλήρως τον λόγο του Θεού, θα εξαφανίζαμε τη θλίψη από τη καρδιά μας. Αλλά δυστυχώς είμαστε αδύνατοι και πολλές φορές δύσπιστοι.

Ο Χριστός όμως ήρθε στη ζωή μας για να φανερώσει τη δύναμή Του στην αδυναμία μας, ήρθε και παραμένει πιστός, ακόμα και όταν εμείς απιστούμε. Ήρθε για να μας αλλάξει τη ζωή και να μας πάρει κοντά Του σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον όπου τα πάντα θα είναι νέα και τίποτα δεν θα μας κάνει να θυμόμαστε με λύπη το παρελθόν μας. Αρκεί εμείς να θέλουμε με όλη μας τη καρδιά να μείνουμε κοντά Του, ακόμα και αν νομίζουμε ότι εμείς δεν μπορούμε, ξέρει όμως Εκείνος να μας κρατάει σφικτά, να μας κρατάει μέχρι το τέλος, το αιώνια καινούριο τέλος!
-Χάρης Μάρακας-