Μήνυμα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

Μια μέρα ένας ορειβάτης έχασε το δρόμο του μέσα στα βουνά. Μετά από πολλές ώρες περιπλάνηση έφτασε σε ένα μέρος από όπου ξεκίναγαν πολλά μονοπάτια… Ποιό όμως κατάληγε στο χωριό που έπρεπε να πάει και μάλιστα προτού σκοτεινιάσει; Καθώς καθόταν συλλογισμένος και με κάποια αγωνία βλέπει κάποιον να πλησιάζει. Αυτός θα του δώσει τη πληροφορία που χρειάζεται. Πράγματι χωρίς δισταγμό τον ρωτάει. Ο άνθρωπος αυτός είναι καλοδιάθετος, ομιλητικός και αρχίζει να του μιλάει για τα βουνά, τα αγριολούλουδα, τα ζώα και τον καιρό που περιμένουν τις επόμενες μέρες. Δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει το φίλο μας για το ποιό δρόμο πρέπει να ακολουθήσει. «Θα μπορούσε να είναι αυτός ο δρόμος η ίσως κάποιος άλλος», του λέει.
Λίγο προτού ο φίλος μας απογοητευθεί τελείως, βλέπει από μακριά να πλησιάζει ένας γνήσιος κάτοικος των βουνών εκείνων. Μάλιστα είναι από το ίδιο χωριό, στο οποίο ο ορειβάτης θέλει να φθάσει! Ακόμη ξέρει και το σπίτι που τον περιμένουν. «Απλά ακολούθα με» λέει στον ανακουφισμένο οδοιπόρο .. Ώστε ο σωστός δρόμος είναι ένα πρόσωπο.
Το να γνωρίζουμε για τις διάφορες θρησκείες δεν ωφελεί σε τίποτε, ούτε το να συγκρίνουμε διάφορα μονοπάτια με τα οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν στον ουρανό. Η ατέρμονη συζήτηση φιλοσοφικών ερωτημάτων είναι μάταιη, το ίδιο και η ενασχόληση με τις ανατολικές θρησκείες. Δεν βοηθάει ακόμη το να δεχόμαστε ότι ο Θεός υπάρχει και να αρχίσουμε να συζητάμε για τη Βίβλο. Όταν κάποιος είναι χαμένος μόνο μία ερώτηση έχει σημασία: «Ποιός είναι ο σωστός δρόμος;»
Η απάντηση είναι τόσο σύντομη όσο και η ερώτηση : «Εγώ είμαι η οδός» Είπε ο Κύριος Ιησούς Χριστός (Ιωάννης 14:6). «Ακολούθει μοι» (Ιωάννης 21: 22).
«Και δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η σωτηρία• διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν.» (Πράξεις 4:12)
O Κύριος Ιησούς Χριστός είναι η μόνη οδός για τον ουρανό. Ας τον ακολουθήσουμε με χαρά.